Billig hemsida för småföretagare


Här skall vi så enkelt som möjligt försöka förklara, hur du som småföretagare kan ha nytta av en sökmotoroptimerad men ändå billig hemsida för dina affärer.

För dig som har ont om tid och bara vill veta det allra viktigaste kommer här en Snabbversion:

 • Billig hemsida för småföretagare

  Som småföretagare har man varken råd eller tid att anlita en s.k. webbdesignbyrå och man har ofta inte kunskap eller tid att pyssla för mycket med hemsidan. Men man behöver ändå synas och hittas bra på nätet och det är där en bra och billig hemsida för småföretagare kommer in i bilden.

 • Mobilanpassad

  Det är idag extra viktigt att hemsidan är mobilanpassad bl.a. eftersom ca 40% surfar och söker information via smartphones. Är sajten inte mobilvänlig är det stor risk att många backar tillbaka och besöker konkurrenten istället. Google rankar också sajter som inte är mobilanpassade lägre – vid sökningar från mobila enheter.

 • Lätt att underhålla

  Hemsidan skall också vara lätt att underhålla så att du själv kan göra det utan några större kunskaper och så att du inte blir beroende av någon som sedan inte har vare sig tid eller lust.

 • Sökmotoroptimerad

  Det är fortfarande viktigt att synas och hittas på nätet dvs. komma på topp placeringar i Google och därför är det viktigt att din hemsida har en bra s.k. OnPage optimering.

 • Bra innehåll

  Intressant, välstrukturerat och välskrivet innehåll är allra bästa sättet att få Google att gilla sajten och också att få en del andra att länka till den.

 • Gjord i WordPress

  Om den görs i gratisverktyget så kan i princip allt ovanstående uppfyllas både bra och enkelt.​

  w-logo-blue                   SEO test för "billig hemsida för småföretagare"

Detta är högsta möjliga poäng för sökfrasen ”billig hemsida för småföretagare”
Se även sidan Billiga hemsidor i WordPress
som också fått 100p.

Du har redan en hemsida

Du har förstått vikten av att finnas på nätet men undrar över varför du inte får fler besökare och fler kunder via din hemsida.
Det kan finnas flera orsaker.

Det är tyvärr ganska vanligt att webbplatser som har gott om relevant och välskrivet innehåll inte indexeras som de borde på grund av att den som har byggt webbplatsen har använt teknik som hindrar sökmotorernas indexeringsprogram från att komma in och ta sig runt på webbplatsen.
Detta gäller både om det är en dyr eller en billig hemsida
Det kan också vara så – att den som ursprungligen byggt hemsidan – inte alls har tagit hänsyn till – att den skall hittas av sökmotorerna.

Det kan också vara så – att hemsidan inte är anmäld till de viktiga kataloger den bör finnas med i samt att den inte har några som länkar till den.

Kontakta mig om du har en gammal hemsida men vill ha en ny billig hemsida för småföretagare som dessutom är både mobilanpassad och sökmotoroptimerad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du planerar att skaffa en hemsida

Du har förstått vikten av att finnas på nätet och vill gärna göra rätt från början, så att dina presumtiva kunder hittar dig när de söker på för dig relevanta sökbegrepp.

Genom att redan från början, ta hänsyn till att den skall hittas i sökmotorerna så kan man undvika sådan teknik som försvårar detta, lägga in den information som sökmotorerna förväntar sig, samt anpassa innehållet och strukturen så sökmotorerna på ett bra sätt förstår vad den handlar om.

Görs detta inte från början kanske det aldrig blir gjort eller blir svårare och mer kostsamt att göra i efterhand.

Även en billig hemsida kan göras anpassad för sökmotorerna, speciellt om den utvecklas med WordPress som har speciella s.k. plugins (tilläggsmoduler) som underlättar det.

billig hemsida för småföretagareKontakta mig om du planerar att skaffa en hemsida och vill ha en billig hemsida för småföretagare som dessutom är både mobilanpassad och sökmotoroptimerad.